Trda voda mi je povzročila mnoge težave z vodnim kamnom

Sedaj imam doma že kar nekaj časa težave z nabiranjem vodnega kamna tako v ceveh odtoka, kot tudi v napravah, kot so grelniki vode, bojler in podobno. Tako sem malo pobrskal po svetovnem spletu, kaj bi lahko bil razlog za tako veliko količino vodnega kamna in naletel sem na frazo trda voda.

Nato sem ugotovil, da gre za vodo, katera ima visoko koncentracijo določenih mineralov, kateri naredijo vodo bolj trdno in zato se imenuje trda voda. Le ta naj bi bila največji faktor, za nastanek vodnega kamna. Glede na to, da mi je pred kratkim bojler popolnoma nehal delati, nato pa sem iz njega pobral kar 10 kil vodnega kamna. Zato sem vedel, da bo treba ukrepati, kar se tiče trde vode, saj mi je ta naredila preprosto preveč škode.

Trda voda mi je povzročila mnoge težave z vodnim kamnom

Tako sem se poglobil, kako bi se lahko rešil problema z trdo vodo. Našel sem razne naprave, kot so mehčalci, ki iz vode izločajo določene minerale, ki so krivi, da nastane trda voda. Med drugim pa naj bi za preprečitev nastanka vodnega kamna zadostovali tudi lažji postopki. Na primer, na vsake toliko časa, se lahko v odtoke posuje soda bikarbona, nato pa vse to zalijemo z kisom. To bo ne le samo nekoliko očistilo odtok, temveč tudi stopilo vodni kamne, tako da se lahko vodnega kamna iz odtoka rešim na takšen način.

Tako sem res redno začel čistiti odtoke, tako da mi trda voda posledično ni več morala zamašiti odtoka, med drugim pa sem tudi investiral v mehčalec vode. Sicer ta naprava ni bila najcenejša, vendar mi pa je razrešila vse težave, ki so bile povezane z vodnim kamnom in trdoto vode. Tako sedaj več nimam težav z rednim menjavanjem raznih grelcev vode in pa rednim čiščenjem bojlerja, kot sem jih imel prej. Mehčalec vode je torej bil odlična rešitev.